Президент – про колаборантів на звільнених територіях: Не можна узагальнювати усі кейси

Президент – про колаборантів на звільнених територіях: Не можна узагальнювати усі кейси

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, говорячи про співпрацю людей із рф на захоплених росією територіях, сказав, що не можна узагальнювати всі ці кейси, бо могли бути і випадки, наприклад, коли людині погрожували зробити щось із її дітьми, якщо вона не піде на співпрацю із загарбниками.

Про це Президент Володимир Зеленський поінформував у інтерв’ю Reuters, передає кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що бувають різні обставини, і є погрози, можуть (бути випадки, коли росіяни – ред.) силою забрали дитину, і погрожували щодо того, щоб (людина починала – ред.) щось казати, віддавати якусь інформацію. Не можна, у принципі, узагальнити всі такі кейси, не можна всіх назвати колаборантами», - поінформував він.

Читайте також: На Луганщині росіяни будують укріплення, а колаборанти «сидять на валізах» – Гайдай

При цьому Зеленський зазначив, що, проте, є конкретні випадки, коли ті чи інші місцеві жителі, місцеві лідери на тих чи інших територіях починали працювати з росіянами.

«Вони могли б звільнитися, не працювати на ворога, але вони б (просто – ред.) знаходилися там, на окупованих територіях... Мені здається, що якщо особа працює, потім – починає керувати тим чи іншим районом, а потім вона публічно робить (проросійські – ред.) заяви, підіймає прапор рф – про що тут ще говорити? Вона – колаборант, і має відповідати згідно з законодавством. А якщо є сумніви, якщо особі погрожували, і, наприклад, були погрози її близьким, дітям, - як я сказав, є і такі кейси, щось там відбувалося, - у цьому треба розбиратися», - заявив Зеленський.

На переконання Президента, у цьому питанні узагальнювати не можна.

Читайте також: Ми встановимо особи всіх, хто приніс звірство з рф на українську землю – Президент

«І ми окремо і дуже обережно, акуратно будемо з цим працювати… Мені складно про це сказати, це правда. Мені здається, що краще з цим визначитися правоохоронцям, також психологам попрацювати. І все одно – вирішувати буде суд», - поінформував він.

Як повідомлялося, очільник Мелітополя Іван Федоров оприлюднив перелік правоохоронців-колаборантів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-