Київ долучився до флешмобу на підтримку жінок-військовополонених з «Азовсталі»

Київ долучився до флешмобу на підтримку жінок-військовополонених з «Азовсталі»

Укрінформ
В Україні та світі 17 вересня відбувся флешмоб на підтримку жінок-військовополонених, яких вивезли із заводу "Азовсталь" російські військові. Столиця також долучилася до акції. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ініціювала акцію Асоціація родин захисників Азовсталі. Такі ж флешмоби пройшли у Львові, Рівному, Тернополі, Луцьку та Вараші Рівненської області. Також акція пройшла у Будапешті (Угорщина) біля парламенту.

Читайте також: В Україні та світі відбудеться флешмоб на підтримку жінок-військовополонених з Азовсталі

Мета флешмобу - привернути увагу суспільства до жінок-військовополонених із заводу “Азовсталь”. У російському полоні на сьогодні перебуває понад 520 некомбатантів, яких вивезено із заводу “Азовсталь” на не підконтрольну Україні територію. Зокрема у полоні перебуває понад 130 жінок, серед яких є і вагітні.

“Неможливо уявити, що переживають полонені, а надто вагітна, яка ймовірно за весь цей час не мала повноцінного нагляду з боку лікарів. Як пройдуть пологи та яка доля може чекати дитину – важко уявити, знаючи підлість російських загарбників. Є ймовірність, що дитину у матері відберуть і невідомо, чи зможе мама колись її віднайти та повернути”, - кажуть в Асоціації.

Читайте також: Зеленський - військовим: Україна пишається вами, вірить у вас, молиться за вас

Так, у полоні ворога перебуває медичний працівник Мар’яна Мамонова з міста Млинів Рівненської області, яка служила в Маріуполі. Жінка вагітна та має от-от народити. Жодної інформації про обмін та навіть про стан вагітної рідні не мають. Востаннє бачили її на відео з Оленівки.

Організатори запросили небайдужих долучитися до флешмобу, публікуючи в мережі своє фото в період вагітності, а також додаючи фото вагітної-медика в карусель, ставлячи в підпис хештег #save_pregnant. Таким чином, вони прагнуть привернути увагу до історії Мар'яни.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому російською армією селищі Оленівка на Донеччині внаслідок вибуху була зруйнована будівля, де утримувалися виведені з маріупольського меткомбінату “Азовсталь” українські військові. Загинули щонайменше 53 українські захисники, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Читайте також: Минуло 40 днів від теракту в Оленівці: родичі полонених обурені відсутністю належної реакції світу

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу ПВК “Вагнер”.

Фото: SkyNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-