Стефанчук закликав Німеччину стати першою країною, яка почне постачати Україні сучасні танки

Стефанчук закликав Німеччину стати першою країною, яка почне постачати Україні сучасні танки

Відео
Укрінформ
Західні партнери мають усвідомити, що треба діяти ще рішучіше в наданні Україні найсучасніших озброєнь.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив українським журналістам після засідання конференції голів парламентів країн G7, передає кореспондент Укрінформу.

Під час численних зустрічей із німецькими політиками, зокрема, головою Бундестагу, міністрами, в Берліні Стефанчук закликав їх до того, щоб Німеччина стала першою країною, яка почне постачати Україні сучасну військову техніку, не чекаючи на інших партнерів. Йдеться, зокрема, про танки - у цьому питанні, за словами Стефанчука, треба розірвати «незрозуміле коло». Український політик пояснив необхідність надання саме такої сучасної зброї нинішньою ситуацією на фронті. «Коли ми використовуємо сучасну зброю, противник утікає, коли зброю радянського зразка - іде війна на виснаження», - пояснив він, додавши, що після спілкування, зокрема, з Ненсі Пелосі «є великі відчуття про подальшу підтримку та про прийняття кардинально нових рішень», озвучувати які наразі передчасно, але «які дуже приємно здивують Україну».

«Це є мій основний меседж, який я хочу донести, адже країни, які претендують на лідерство, повинні діяти як лідери, ні на кого не оглядатися, діяти так, як того вимагають обставини», - зазначив голова ВР. Він висловив сподівання, що його заклик «матиме силу» і його почують.

Читайте також: Європа ніколи не забуде, що народ України зараз захищає європейські цінності - Мецола

Стефанчук також розраховує, що Велика сімка зрозуміє, що є насправді «великою», тож повинна ухвалювати великі рішення.

Глава українського парламенту також відзначив, що з колегами з G7 проговорив усі питання, які стосуються озброєнь, фінансової допомоги. «Є загальна велика підтримка… Нейтралітет – це не те, що сьогодні врятує від агресора,.. Для нас важливо, щоби всі зрозуміли: мовчати не можна», - зазначив Стефанчук.

Політик сподівається, що кошти на відновлення країни знайти вдасться, це питання вже обговорюється на рівні парламентів, у бюджети країн закладаються великі суми. Західні партнери усвідомлюють, що це мала ціна, яку вони можуть заплатити. «Думаю, вони готові будуть вкластися в нашу спільну перемогу», - сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради також розповів, що однією з тем спілкування з колегами стало просування України на шляху до ЄС, адже йдеться про колективну безпеку. Станом на зараз Україна потребує насамперед експертної допомоги, технічної допомоги в налагодженні законодавства, приведення його до стандартів ЄС. За словами Стефанчука, «динаміка в українському парламенті не гірша, ніж на фронті, тому що за цей період ми виконали фактично всі сім рекомендацій, які ставляться перед парламентом».

Глава парламенту запевнив, що держава і парламент будуть рухатися далі, адже нам дуже важливо відкрити переговори про вступ до ЄС. «Це та відправна точка, де ми побачимо кінцевий план, по якому ми будемо рухатися. Це непроста дорога, яку ми подолаємо з честю», - заявив Стефанчук.

Читайте також: Глави парламентів G7 запевнили у продовженні підтримки України, включаючи збройну

Як повідомлялося, спікер українського парламенту запрошений на конференцію лідерів парламентів G7 у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-