Європа ніколи не забуде, що народ України зараз захищає європейські цінності - Мецола

Європа ніколи не забуде, що народ України зараз захищає європейські цінності - Мецола

Укрінформ
Європейці ніколи не забудуть, що українці виборюють зараз збереження європейських цінностей та європейської демократії, тому підтримка ЄС України залишатиметься непохитною.

Про це сьогодні у Берліні під час пресконференції в рамках зустрічі голів парламентів «Великої сімки» сказала президентка Європарламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Йдеться про нас, про наші демократичні свободи. Україна та її народ дивляться на Європейський парламент із надією на підтримку та допомогу, яка втілюється у наших рішеннях, у конкретних заходах, у наших візитах до українських міст. Ми вдячні народу України, який захищає європейські цінності та європейську демократію. Ми не забудемо цього. Наша підтримка України залишатиметься непохитною», - зазначила Мецола, звертаючись до Голови ВР Руслана Стефанчука, який також взяв участь у цій пресконференції.

Вона зауважила, що після подій 24 лютого випробуванням піддалися самі основи ЄС та європейської демократії. Європарламент виконав своє завдання з представлення позиції європейців, громадян ЄС, які підтримують і захищають демократичні цінності, тримаються разом перед фактом злочинної російської агресії.

Читайте також: Зеленська зустрілася з президенткою Європарламенту

«Наша демократія має справу із новою реальністю після 24 лютого, коли президент путін почав вторгнення в Україну. Весь світ змінився. Наша парламентська система показала, як вона може працювати в умовах війни. Доволі тривалий час ми сприймали демократію як даність, але зараз змінилося все. Сьогодні ми говоритимемо саме про зміцнення демократії, про її переваги та цінності. Ми кожного дня маємо нагадувати собі, що демократія важлива і ми маємо єднатися в її підтримці», - наголосила президентка Європарламенту.

Читайте також: Європарламент підтримав виділення Україні макрофінансової допомоги ЄС

Як повідомлялося, в Берліні сьогодні відбувається конференція голів парламентів групи G7 і Європейського парламенту, головні теми якої визначені як «Агресія росії проти України – наслідки для нової архітектури міжнародної безпеки», а також «Зміцнення демократії за допомогою політичної просвітницької роботи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-