Зеленська зустрілася з президенткою Європарламенту

Зеленська зустрілася з президенткою Європарламенту

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська під час візиту до Страсбурга зустрілася з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою та розповіла їй про потреби України в освіті, медицині, захисті українців.

Про це дружина Президента України повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми з вами і в хороші, і у важкі часи. Ми ніколи вас не покинемо». Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола сказала це, коли у квітні однією з перших серед іноземних високопосадовців відвідала Україну. Було це в час звільнення Київщини, страшних відкриттів у Бучі та Ірпені, де окупанти залишили по собі сотні закатованих", – нагадала Зеленська.

Вона поінформувала, що сьогодні під час візиту до Страсбурга зустрілася з Мецолою та розповіла про те, як відновлюється Україна, як звільняє свої території, і що ще потрібно – в освіті, медицині, захисті українців.

Перша леді переказала подяку Європарламенту за швидкість в ухваленні рішень щодо України, тісну співпрацю з Верховною Радою та всі рекомендації.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

«Думаю, цей візит також буде символічним: якщо навесні лише обговорювалося кандидатство України в ЄС, то тепер ми маємо такий статус і до кінця року збираємося виконати рекомендації, необхідні для подальших кроків до вступу. Дуже хочеться полишити важкі часи та якнайшвидше наблизити хороші, про які говорила наша гостя», – підсумувала Зеленська.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть

Як повідомляв Укрінформ, перша леді України Олена Зеленська перебуває з робочим візитом у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-