Шольц після розмови з путіним: він не змінив ставлення до війни

Шольц після розмови з путіним: він не змінив ставлення до війни

Укрінформ
У канцлера ФРН Олафа Шольца немає враження, що президент рф володимир путін змінив свою думку щодо планів по відношенню до України.

Про це політик заявив, коментуючи свою телефонну розмову з путіним напередодні, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, я не можу сказати, що там виросло усвідомлення, що було помилкою розпочинати цю війну, і що там є нове ставлення», - сказав Шольц. Водночас він зауважив, що все одно вважає за правильне спілкуватися з російським лідером і доносити до нього свою позицію. А саме те, що німецький канцлер «глибоко переконаний, що росія має відійти, повинна вивести свої війська з тим, щоби мир отримав шанс у регіоні, і це - єдина можлива перспектива».

Читайте також: Припинення вогню, виведення військ з України і переговори - Шольц півтори години говорив із путіним

Говорячи про поставки зброї Україні, глава німецького уряду підкреслив, що ФРН є одною з держав, які підтримують Київ найбільше – фінансово, гуманітарно, а також зброєю.

«Ми можемо сказати, що саме німецька зброя, яку Німеччина надала, є вирішальною для розвитку конфлікту на сході України», - сказав політик. Він додав, що загалом надані ФРН озброєння зіграли важливу роль у спроможності українців захищати свою землю. Згідно з виробленою раніше політикою Берлін буде продовжувати діяти й надалі: сконцентрується переважно на постачанні артилерії і систем ППО – того, чого ЗСУ потребують найбільше. Що ж стосується інших видів озброєнь, зокрема, бойових танків, уряд ФРН буде дивитися на те, що постачають найближчі партнери, додав Шольц.

Читайте також: Німеччина передала Україні ще чотири «зенітні» танки Gepard

Нагадаємо, Україна давно просить Німеччину надати їй бойові танки, такі заклики роблять і деякі німецькі політики, зокрема, й з партій, які входять у правлячу коаліцію. Втім, уряд Шольца відмовляється, пояснюючи це тим, що таких озброєнь досі не постачають партнери по НАТО, а власне Німеччина не буде першою державою, яка це зробить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-