Естонія готова допомогти Україні зі створенням кібервійськ

Естонія готова допомогти Україні зі створенням кібервійськ

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков і глава Міноборони Естонії Ханно Певкур під час зустрічі обговорили питання двостороннього співробітництва в оборонній сфері та інші аспекти підтримки України у боротьбі проти російської збройної агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Зокрема сторони обговорили підтримку України у сфері кібербезпеки. Міністр оборони поінформував естонського колегу щодо планів України у питаннях кіберзахисту, зокрема й на законодавчому рівні. Досвід Естонії був би корисний для України, зауважив Резніков.

Певкур поінформував, що посилення співпраці з Україною у питаннях оборонного співробітництва та протидії кіберзагрозам, є одним із пріоритетів Уряду Естонії.

“Світ об’єднаний на підтримку України. Естонія підтримує ваші зусилля в побудові потужної системи кіберзахисту. Ми готові ділитися передовим досвідом. Набуття Україною повноправного членства в Об’єднаному центрі передових технологій НАТО з кіберзахисту поглибить обмін найкращими напрацюваннями з кібербезпеки. Ви зараз на передовій боротьби з кібервикликами. Тому участь України в роботі цього Центру буде перевагою для усіх нас, – зазначив глава Міноборони Естонії.

Читайте також: Естонія передала армії України найсучасніший мобільний госпіталь

Також, Певкур запевнив, що естонська сторона готова надати всебічну підтримку в створенні кібервійськ Збройних сил України.

Резніков та Певкур порушили важливі питання підготовки українських військових окремих спеціальностей, навчання медиків, в тому числі фахівців з тактичної медицини й евакуації.

Під час зустрічі очільник Міноборони України наголосив, що високо цінує" участь Естонії у зустрічах Контактної групи з питань оборони України у форматах “Рамштайну” та Копенгагенської конференції.

Читайте також: Україна та Естонія впроваджують єдину електронну накладну для автоперевізників

"Вірю, що плідна співпраця допоможе нам пришвидшити перемогу України. Маємо спільно здолати агресора, – підкреслив Резніков.

Також міністр оборони України висловив вдячність за надану Естонією безпрецедентну військову допомогу та наголосив на успішному застосуванні українськими воїнами західного озброєння на полі бою.

Резніков зазначив, що Естонська Республіка є однією з перших країн Європи, яка з 2014 року послідовно підтримує Україну у боротьбі за свободу. Представники Естонії висловили переконання, що Україна заслуговує на те, щоб бути вільною і незалежною.

Читайте також: Естонія вже надала Україні військову допомогу на €250 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Естонії Ханно Певкур прибув до Києва на Копенгагенську конференцію північноєвропейських союзників з підтримки України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-