Україна та Естонія впроваджують єдину електронну накладну для автоперевізників

Україна та Естонія впроваджують єдину електронну накладну для автоперевізників

Укрінформ
Україна та Естонія домоволись про початок реалізації пілотного проєкту провадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) для автомобільних вантажоперевізників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що спільна з Естонією реалізація пілотного проєкту е-ТТН також сприятиме розвитку цифрового транспортного коридору між Балтикою та Чорним морем. У перспективі ця робота може стати частиною великого проєкту ЄС із впровадження єдиної товарно-транспортної накладної (e-CMR).

За словами заступника міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Анатолія Комірного, залучення Естонії до проєкту е-ТТН дозволить вантажоперевізникам та вантажоотримувачам в Україні та Естонії позбутися обтяжливих бюрократичних процедур та зекономити кошти.

Він додав, що Мінінфраструктури розпочинає технічні консультації щодо впровадження спільної е-ТТН.

Крім того, міністерство, Державна прикордонна служба та Державна митна служба працюють над впровадженням можливості електронного бронювання черги при перетині кордону. Зокрема, планується створити спеціальний сайт «Електронна черга перетину кордону» (Е-черга).

Читайте також: Україна допоможе Естонії створити застосунок на базі «Дії»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації заявили про початок реалізації проєкту із впровадження електронної товарно-транспортної накладної у квітні 2020 року.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-