ЗСУ звільнили близько 500 квадратних кілометрів на півдні – Гуменюк

ЗСУ звільнили близько 500 квадратних кілометрів на півдні – Гуменюк

Укрінформ
За останні два тижні на півдні України ЗСУ знищили понад 1800 російських загарбників. Звільнено території площею майже 500 квадратних кілометрів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповіла керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона також додала, що, відступаючи, ворог замінував частину території.

"Ми просунулись на різних ділянках від чотирьох до кількох десятків кілометрів. Маємо звільнені площі близько 500 квадратних кілометрів. І можемо проголосити, що населені пункти Херсонщини – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок і Миролюбівка на сьогодні вже звільнені і під українським прапором. Проте обстріли цих територій все ще тривають. Відступаючи, ворог замінував частину цих територій, тому всім місцевим мешканцям треба бути обережними. За ці два тижні нами знищено тільки на південному напрямку понад 1800 окупантів, понад 500 одиниць автобронетехніки, 122 танки, два літаки, два гелікоптери і близько 10 крилатих ракет", - поінформувала Гуменюк.

Читайте також: На півдні загарбники шукають можливості скласти зброю – Гуменюк

Речниця розповіла, що росіяни, аби посилити психологічний тиск, продовжують обстріли територій.

"Вони дійсно продовжують обстрілювати і Миколаївщину, зокрема це стосується населених пунктів уздовж лінії зіткнення, і Криворіжжя, і Нікополь. Вони намагаються посилити психологічний тиск, щоб дати зрозуміти, що їхній відступ під нашим тиском нічого не означає і вони тримають під вогневим контролем дуже далекі території", - сказала Гуменюк.

За її словами, ворог продовжує базуватися у Чорному морі - окрім носіїв ракет "Калібр", з'явилися десантні кораблі.

«Чорне море штормить, воно на нашому боці. Море тримає кораблі в безпосередній близькості до пунктів базування, які розгорнули окупанти. Вони не підходять ближче мису Тарханкут, оскільки усвідомлюють, що відсутність крейсера та ППО на острові Зміїному робить їх вразливими. Але тримають запас «Калібрів», наразі це чотири надводні ракетоносії, які споряджені 26 ракетами. Також у море виведені великі десантні кораблі, але це скоріше психологічний тиск і намагання підтримати моральний дух своїх підрозділів", - сказала вона.

Читайте також: рф намагається перекинути резерви до Херсона, але ЗСУ контролюють переправи – британська розвідка

Як повідомлялося раніше, російські війська, що опинилися практично в оточенні на півдні України, шукають можливості скласти зброю та здатися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-