На півдні загарбники шукають можливості скласти зброю – Гуменюк

На півдні загарбники шукають можливості скласти зброю – Гуменюк

Укрінформ
російські війська, які опинилися практично в оточенні на півдні України, шукають можливості скласти зброю та здатися в полон.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Еспресо розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Продовжуємо просування, і цей рух досить переконливий. Він має вплив не тільки на географічне посунення ворожих позицій, а й психологічний. Ворожі підрозділи, починаючи переформатування, вишукують можливості вийти на контакт з нашими підрозділами, щоб провести так звані перемовини про умови складання зброї й перехід під егіду міжнародного гуманітарного права. Вони усвідомлюють, що затиснуті між берегом Дніпра та нашими силами", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Росіяни та колаборанти тікають з України – у Станиці Луганській черга з автівок на 12 км

Вона також додала, що російські загарбники намагаються знайти способи зберегти собі життя.

"Зараз розглядається це питання. Тому, що є розуміння військової стратегії, яка передбачає подібні заходи. Вони готові перейти під егіду міжнародного гуманітарного права, тобто поповнити обмінний фонд", - зауважила Гуменюк.

Читайте також: У Берліні в захваті від наступу ЗСУ на сході та півдні - посол Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня Гуменюк повідомила, що колаборанти з півдня нашої держави евакуюються навіть швидше від військ рф, оскільки розуміють, що з поверненням української влади на тимчасово захоплені рф території буде надана адекватна оцінка їхній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-