У районі Нової Каховки ЗСУ розгромили міст, наведений росіянами через Дніпро

У районі Нової Каховки ЗСУ розгромили міст, наведений росіянами через Дніпро

Укрінформ
Українські сили оборони контролюють обстановку на мостах і коригують плани рф щодо спроб використання їх для транспортного сполучення. Так, у районі Нової Каховки ЗСУ розгромили міст, наведений росіянами через Дніпро.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба ОК «Південь», передає Укрінформ.

«За результатами виконання бойових завдань підтверджено втрати ворога у кількості 35 окупантів, 5 одиниць авто-бронетехніки та міномета 120 калібру. У районі Нової Каховки знищено склад боєприпасів та наведений міст через Дніпро», - заявили у пресслужбі.

Уточнюється, що за ніч українська авіація і ракетно-артилерійськими підрозділами було виконано більше як 130 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки ворога, наведеному мосту та складу боєприпасів.

В ОК «Південь» поінформували, що на бойовому чергуванні у Чорному морі продовжують перебувати 2 носії високоточної зброї із сумарним залпом в 16 крилатих ракет «Калібр».

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили ракету і три безпілотники ворога

За даними відомства, станом на 13:00 обстановка у південнобузькій операційній зоні залишається динамічно напруженою, але контрольованою Силами оборони тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, підрозділи військ рф намагаються залучити резерви, сподіваючись перехопити ініціативу, йдеться у повідомленні.

У ОК «Південь» уточнюють, що ракетно-артилерійським вогнем за підтримки тактичної та армійської авіації рф намагається вплинути на темп просування наших військ.

Як зазначається, упродовж ночі ворог завдав 4 авіаційних та 3 ракетних удари по позиціях наших військ та по об’єктах цивільної інфраструктури.

Зокрема, за інформацією пресслужби ОК «Південь», у Нікопольському районі ніч також характеризувалася вогневою активністю рф, яка тричі атакувала системами залпового вогню «Град» та важкою артилерією.

«Два десятки реактивних снарядів та понад півтора десятка 152 мм снарядів спричинили руйнування в самому райцентрі. Пошкоджено кількадесят житлових, у тому числі багатоквартирних будинків, гаражі, адмінбудівлі, заклади освіти та медичного сервісу, об'єкти промислової інфраструктури, автомобілі, газогін та лінії електропередач», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Били з артилерії та авіації: росіяни за добу обстріляли сім регіонів України

За інформацією установи, унаслідок цього постраждали 3 цивільні особи, які були госпіталізовані до лікарні.

При цьому зазначається, що посилення активності рф щодо ракетних ударів прогнозована, їх інтенсивність може бути досить щільною. У ОК «Південь» закликали громадян не ігнорувати попередження про небезпеку, дотримуватися алгоритмів і правил дій за сигналами тривог.

«Враховуйте, що розгублений та зганьблений відступом ворог може вдаватися до інформаційних та пропагандистських маніпуляцій, тож ретельно перевіряйте достовірність отриманої інформації. Пам’ятайте про доцільність інформаційної тиші під час військової операції, будьте пильні і обережні на звільнених територіях», - заявили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ОК «Південь» поінформували, що через удар рф по Березнегуватській громаді Миколаївщини постраждало 5 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-