МОУ: рф має покинути територію України у міжнародно визнаних кордонах станом на 1991 рік

МОУ: рф має покинути територію України у міжнародно визнаних кордонах станом на 1991 рік

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що варіант повернення російських військ у положення станом на початок повномасштабного вторгнення вже не розглядається: рф має покинути територію України у міжнародно визнаних кордонах станом на 1991 рік.

На цьому він наголосив під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні про яке звільнення територій станом на 24 лютого мови для українського народу бути не може. Мова має вестися тільки про повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік. А це, звісно, означає, Крим – це Україна, Донбас – це Україна», - підкреслив глава Міноборони.

Читайте також: Учасники «Рамштайн-5» обговорять підтримку України в довгостроковій перспективі – Пентагон

Він розповів, що у ході перемовин у Стамбулі в березні українська сторона ще могла погодитися на варіант відведення сил станом на початок повномасштабного російського вторгнення, але зараз це неможливо.

Резніков також підкреслив, що росіяни повинні й будуть платити українцям репарації за всі завдані збитки, а для російських очільників потрібно створювати трибунал.

«Назвіть його (трибунал – ред.) Нюрнберзький процес, Нюрнберг-2, але, я думаю, що краще його провести в Маріуполі або Харкові. Злочинці, які очолюють сьогодні рф, дають злочинні накази, повинні бути притягнуті до міжнародної кримінальної відповідальності», - наголосив міністр.

Читайте також: Збитки України від війни наразі становлять понад $340 мільярдів - Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Упродовж останнього тижня українські сили оборони пішли у контрнаступ і звільнили низку населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-