Для Міноборони проведуть тренінги NSPA, які наблизять Україну до НАТО – Резніков

Для Міноборони проведуть тренінги NSPA, які наблизять Україну до НАТО – Резніков

Укрінформ
У рамках роботи Контактної групи з питань оборони України, так званого «Рамштайн-5», Міністерство оборони отримало позитивну відповідь на ініціативу щодо проведення тренінгів NSPA для фахівців Агентства оборонних закупівель.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Завершився дуже насичений і плідний візит української делегації на 5-ту зустріч Ukraine Defense Contact Group (відома у нас як «формат Рамштайн»). Разом з заступником головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком та представником нашої воєнної розвідки генерал-майором Вадимом Скібіцьким ознайомили міністрів оборони та очільників генеральних штабів з понад 50 країн з ситуацією та актуальними потребами сил оборони України», - розповів Резніков.

За його словами, відбулись змістовні зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном та головою Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генералом Марком Міллі, міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час яких Міноборони звернулось з прохання про проведення тренінгів для фахівців Агентства оборонних закупівель Міноборони.

Читайте також: Понад 100 операторів урядових гарячих ліній пройшли тренінг з першої психологічної допомоги

«Кожна бесіда мала різнопланові практичні результати. Зокрема, за моєю ініціативою НАТО організує тренінги NSPA для фахівців Агентства оборонних закупівель Міноборони. Це ще один місточок, який наближає Україну до Альянсу де-факто», - повідомив міністр.

Він поінформував, що генерали Мойсюк та Скібіцький провели для партнерів брифінги щодо ситуації на фронті. Партнери були позитивно вражені динамікою дій українських угрупувань – на півдні під командуванням генерал-лейтенанта Андрія Ковальчука та на сході під командуванням генерал-полковника Олександра Сирського.

Читайте також: Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня на авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч чергової Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн-5».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-