Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України - Блінкен

Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України - Блінкен

Відео
Укрінформ
Підтримка України з боку Сполучених Штатів і тиск на росію засвідчують свою ефективність і не припиняться, доки не припиниться агресія проти України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більш ніж шість місяців, як росія розпочала свою агресію. Зараз іде ваш контрнаступ і він ефективний. І це переважно завдяки неймовірній хоробрості та стійкості українців. Ми бачимо це на полі бою щодня. Ми надзвичайно раді, що можемо підтримати ваші зусилля, і ми продовжимо це робити», - сказав він.

Зокрема Блінкен оголосив про виділення додаткової підтримки України – ще 675 млн доларів в устаткуванні, ракети артилерії й інше устаткування. За словами держсекретаря, це двадцятий пакет допомоги із запасів США, і загальна сума підтримки вже сягнула 13,5 млрд доларів. Він також зазначив, що Держдеп інформує Конгрес США про наміри надати ще 1 млрд доларів зовнішнього військового фінансування для більш довготривалої підтримки, а також, що обговорив з очільником МЗС України Дмитром Кулебою довготривалу підтримку.

«москва платить надзвичайно високу ціну за цю агресію. Я думаю, що важливо наголошувати на цьому, адже ми бачимо, яку ціну росія вже платить – надзвичайно високу ціну. І вона буде лише зростати», - сказав він.

Читайте також: Фон дер Ляєн, Блінкен і Байрактар: Зеленський нагородив світових політиків, бізнесменів і митців

У цьому контексті держсекретар акцентував на тому, що ВВП росії падає – від 9 до 15% падіння цього року – і більше тисячі іноземних компаній залишають росію, найбільш талановиті росіяни залишають росію, обсяг імпорту падає.

За оцінками Блінкена, рф не може замінити озброєння і виробляти товари для власного народу, бо вони очікували в минулому; не може забезпечувати експорт, і в результаті скорочуються їхні ринки, і вони не можуть запозичувати кошти в рамках суверенного боргу.

«москва звертається за воєнною підтримкою до Північної Кореї, Ірану, оскільки ми систематично закриваємо їх доступ до імпорту. І ми продовжимо чинити цей тиск, доки не припиниться агресія проти України, й Україна не відновить свій суверенітет», - заявив Блінкен.

Читайте також: Блінкен підтвердив: Штати підтримуватимуть Україну, скільки буде потрібно

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен прибув у четвер, 8 вересня, до української столиці з неанонсованим візитом.

Крім того, в четвер міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи зустріч Контактної групи на авіабазі «Рамштайн», заявив, що США виділять Україні додаткову військову допомогу на 675 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-