Блінкен підтвердив: Штати підтримуватимуть Україну, скільки буде потрібно

Блінкен підтвердив: Штати підтримуватимуть Україну, скільки буде потрібно

Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів укотре підтвердив, що його держава й надалі підтримуватиме Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Блінкена з нагоди виділення Сполученим Штатами чергового пакета військової допомоги Україні.

«З наближенням шестимісячної віхи неспровокованої та жорстокої повномасштабної війни росії проти України збройні сили президента путіна продовжують наступ, завдаючи тяжких збитків мирному населенню і спричиняючи масові руйнування цивільної інфраструктури», - зазначив держсекретар.

За його словами, президент Байден «ясно дав зрозуміти», що США продовжуватимуть «підтримувати народ України в захисті своєї країни від російської агресії стільки, скільки буде потрібно».

Читайте також: Зеленський подякував США за новий оборонний пакет: Ще один важливий крок для перемоги

Блінкен зазначив, що відповідно до указу Байдена про виділення допомоги на 775 мільйонів доларів Україна отримає «додаткові озброєння, боєприпаси та обладнання із запасів міністерства оборони США». Він наголосив, що «українські війська ефективно використовували для захисту своєї країни» раніше надану зброю.

Держсекретар нагадав, що «від початку роботи цієї адміністрації» загальна сума допомоги США в галузі безпеки, виділена Україні, з урахуванням останнього пакета сягає близько 10,6 млрд доларів.

Він також підкреслив, що допомогу Україні Сполучені Штати надають разом із союзниками і партнерами з більш як 50 країн.

Читайте також: Кулеба і Блінкен скоординували подальше постачання зброї Україні від США та партнерів

«Мужність і сила армії України та її народу надзвичайні, і Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні додаткові системи і можливості… щоб принести максимальну користь на полі бою і зміцнити позицію України за столом переговорів», - наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Байден підписав указ, яким доручає держсекретарю направити 775 млн доларів за рахунок бюджету Пентагону на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-