Маляр розповіла, коли українським захисникам виплатять «бойові» за серпень

Маляр розповіла, коли українським захисникам виплатять «бойові» за серпень

Укрінформ
Загальний обсяг грошових виплат за серпень, які українські захисники отримають у вересні, становитиме загалом близько ₴72 мільярди.

 Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Міноборони вже профінансувало військовим частинам 100% коштів щомісячного грошового забезпечення – це так звані кошти мирного часу (посадові оклади, надбавки за звання та вислугу років). Також перераховано 100% додаткової виплати за військову службу під час воєнного стану – це 30 тисяч, про які ви знаєте. Виплати за безпосередню участь у бойових діях – це 100 тисяч - будуть профінансовані за планом у другій половині вересня, коли будуть опрацьовані надані відомості від військових частин», - повідомила Маляр.

За її словами, загалом у вересні за серпень планується виплатити майже 72 млрд грн на грошове забезпечення військових.

Читайте також: За тиждень до ЗСУ передали понад 42 тисячі бронежилетів і 11 тисяч шоломів

Паралельно здійснюються виплати родинам загиблих героїв, зазначила заступник міністра. Вона нагадала, що виплати здійснюються одразу після того, як родинами надаються пакети документів.

«Дійсно, збір документів для цього пакету потребує певного часу. Тому що наша задача, як держави, забезпечити права й інтереси всіх осіб у родині, які мають право на цю виплату. Тому є певні процедури, які сім’ї загиблих здійснюють з 2014 року», - зазначила Маляр.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ не виключають продовження воєнних дій в 2023 році

Заступник міністра запевнила, що ситуація з фінансуванням українських захисників стабільна.

Як повідомляв Укрінформ, загальний обсяг виплат грошового забезпечення та додаткової винагороди у серпні за липень становив понад 70,5 мільярда гривень.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-