Країни Балтії закликають ООН розслідувати депортації українців до рф

Країни Балтії закликають ООН розслідувати депортації українців до рф

Укрінформ
ООН слід розгорнути спеціальну місію для розслідування фактів масових депортацій російськими загарбниками мешканців тимчасового окупованих територій України.

Про це від імені трьох країн Балтії заявив на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник Латвії при цій організації Андрейс Пілдеговічс, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Подібно до місії із встановлення фактів стосовно масового вбивства українських військових в Оленівці, ми закликаємо ООН створити місію зі встановлення фактів для документації депортацій громадян України”, - сказав він.

Читайте також: росія намагається змінити демографію України - Британія в ООН

Дипломат наголосив, що війна росії проти цивільного населення України - "свідомий послідовний підхід, який застосовується від початку російської агресії, покликаний зламати супротив та дух українського народу". За його словами, не спромігшись перемогти Україну на полі бою, російські війська намагаються досягти своїх цілей тероризуючи українське цивільне населення.

Пілдеговічс додав, що за даними достовірних звітів державних, недержавних та міжнародних організацій, загарбники примусово перемістили до рф більш як 1,7 млн українців, у тому числі понад 240 тис. дітей.

Читайте також: Штати в ООН нагадали росії, що фільтрація є воєнним злочином

“російські сили створили близько 20 так званих фільтраційних таборів чи центрів на тимчасово окупованих територіях України”, - додав латвійський дипломат

Як повідомляв Укрінформ, у середу Радбез ООН зібрався на запит США та Албанії для обговорення насильницької депортації росією громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-