Зеленський зустрівся з розвідниками і вручив нагороди

Зеленський зустрівся з розвідниками і вручив нагороди

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями Головного управління розвідки Міністерства оборони та вручив державні нагороди.

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Можу сказати цілком упевнено: воєнна розвідка України є однією з найбільш фахових і результативних у світі. І це не просто оцінка, це – факт, який ви доводите щодня в боях за нашу державу, її суверенітет і територіальну цілісність, за наші сім’ї, в боротьбі за нашу землю та майбутнє», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський підписав указ про День воєнної розвідки України

За його словами, про більшість успіхів розвідки не можна говорити публічно, але беззаперечним результатом її діяльності є здобутки нашої держави на полі бою, визволення територій від російських загарбників і впевненість у майбутній перемозі.

Президент переконаний, що операції воєнної розвідки посядуть одне з визначальних місць в історії перемоги України у розв’язаній росією війні. У цьому зв'язку він нагадав, що важливих результатів було досягнуто під Києвом, на острові Зміїному, у Харкові, на сході, в Маріуполі, при захисті Азовсталі та на інших напрямках, а також у тилу ворога.

«І ми пам’ятаємо, наскільки небезпечними є завдання, які ви щодня виконуєте, і якою ціною здобувається перемога нашої держави в цій війні», – зазначив Зеленський і закликав ушанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх воїнів-розвідників, які героїчно загинули за Україну.

Читайте також: Ви щоденно здійснюєте подвиг: Зеленський привітав розвідників із професійним святом

Президент зауважив, що українські військові розвідники швидко набувають нового досвіду і стали однією з основ української державності. Він відзначив неабияку заслугу в цьому Головного управління розвідки МО, яке успішно координує дії всіх спеціальних підрозділів силових структур Україна і є надзвичайно ефективним центром вітчизняної розвідувальної спільноти.

Зеленський зустрівся з розвідниками і вручив нагороди / Фото: Офіс Президента

Зеленський запевнив розвідників, що держава завжди буде їхнім надійним помічником.

Глава держави подякував розвідникам за службу та їхнім родинам. Він вручив ордени та медалі працівникам ГУР Міноборони за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ не виключають продовження воєнних дій в 2023 році

Президент також вручив ордени «Золота Зірка» Героям України та родинам загиблих воїнів, яким це звання присвоєно посмертно.

Зокрема, орден від Президента отримали рідні Героя України майора Юрія Назарука, який загинув на початку червня, виконуючи бойові завдання у Сєвєродонецьку Луганської області. Орден «Золота Зірка» одержали також члени родини молодшого лейтенанта Олександра Чуба, який у березні-червні виконував спеціальні завдання в різних регіонах країни. Він загинув під час виконання бойового завдання в Сєвєродонецьку.

В Україні щорічно 7 вересня відзначають День воєнної розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-