Ви щоденно здійснюєте подвиг: Зеленський привітав розвідників із професійним святом

Ви щоденно здійснюєте подвиг: Зеленський привітав розвідників із професійним святом

Відео
Укрінформ
Українські розвідники щодня здійснюють подвиг завдяки професійності, високому рівню аналітичної та фізичної підготовки, цілодобово й без вихідних борються за Україну.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі, вітаючи розвідників із професійним святом, повідомляє Укрінформ.

«Наша воєнна розвідка цілодобово й без вихідних бореться за Україну. Завдяки професійності, високому рівню аналітичної та фізичної підготовки українські розвідники щодня здійснюють подвиг. Надають командирам і штабам важливу інформацію про ворога та наближають нашу перемогу. Пишаємось і дякуємо! З Днем воєнної розвідки України!» - підкреслив глава держави.

В опублікованому на сайті Президента вітанні зазначається, що українську воєнну розвідку поважають як у нашій країні, так і за її межами – за мужність, за безстрашність під час виконання військового обов'язку, за унікальний внесок у наші перемоги.

Зеленський нагадав, що розвідник одними з перших стали на захист територіальної цілісності та незалежності України у 2014 році, а в лютому цього року на їхні плечі ліг найважчий тягар початкового періоду повномасштабної збройної агресії російської федерації.

Читайте також: Зеленський: росіян не хвилює рівень їхніх втрат, а для нас важливе кожне життя

На його переконання, без розвідників, їхньої стійкості та відданості справі, щирого патріотизму Україна не змогла б втримати лінію оборони у війні проти росії.

Президент відзначив, що саме від якісної і оперативної інформації залежить ухвалення своєчасних та ефективних рішень вищого керівництва держави, завдяки цьому є можливість не лише стримувати ворога, а й проводити наступальні дії для звільнення окупованих територій.

Водночас він наголосив, що, перебуваючи на вістрі боротьби з агресором під час виконання розвідувальних завдань, на превеликий жаль, на полі бою гинуть наші розвідники.

Читайте також: Зеленський: Європа - не місце для прогулянок російських убивць і тих, хто їх підтримує

«На різних ділянках фронту ви творите справжні дива, наближаючи нашу Перемогу. Пишаюся вами і вашими звитягами. Бажаю усім міцного здоров'я, незламності духу та нових перемог у боротьбі з окупантами. Слава воєнній розвідці України! Слава Україні!» - привітав Президент.

Своєю чергою головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний привітав воєнних розвідників з професійним святом.

Про це йдеться у його дописі у Телеграмі.

"Вітаю із 30-ю річницею воєнної розвідки України! Завдяки сміливості та професійності воїнів-розвідників ми знаємо про ворога все й ефективно уражаємо його", - написав Головнокомандувач.

Читайте також: російські загарбники посилюють репресії проти жителів Енергодара - розвідка

Також розвідників зі святом привітав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“7 вересня. Це важливий день в історії розбудови і становлення нашого війська. День створення воєнної розвідки. Воєнна розвідка – один із важливих інструментів захисту національних інтересів держави від зовнішніх загроз. Особливо тепер, коли росія розв’язала повномасштабну війну проти України. Працюючи сьогодні, розвідка продовжує захищати Україну і Українців”, - зауважив Резніков.

За словами міністра, воєнні розвідники постійно посилюють спроможності, нарощують потенціал усіх видів розвідки, розширюють спектр заходів.

“Ви надаєте інформацію щодо угруповань військ окупантів, розкриваєте його плани, наміри та бойові можливості, визначаєте об’єми військових ресурсів. Здобуті розвіддані дозволяють відстежувати рух ворожих колон, місця скупчення техніки і живої сили ворога. Саме завдяки цим даним бойові підрозділи наносять удари по базах, пунктах управління, місцях скупчення ворога, випереджаючи дії агресора та руйнуючи його підступні плани. Від вас і вашої інформації залежить прийняття рішень”, - наголосив міністр.

Резніков окремо відзначив воїнів спецпідрозділу ГУР: “З перших днів вони були у горнилі боїв на Київському напрямі. Діяли як на першій лінії боїв у Бучі, Гостомелі, Ірпені, так і в глибокому тилу ворога, знищуючи його комунікації і штаби”.

“За безпосередньої участі спецпідрозділу ГУР були проведені операції по звільненню острова Зміїний, операції на Харківщині і Південному напрямі”, - додав очільник Міноборони.

За його словами, “це лише верхівка їхніх подвигів, які, можливо, стануть відомі загалу через багато років”.

“Сьогодні ж я можу констатувати: ми даємо гідну відсіч ворогу на всіх напрямках! Противник несе суттєві втрати, і в цьому значна заслуга воєнної розвідки України!”, - заявив Резніков.

Міністр подякував “кожному за мужність, професіоналізм, патріотизм, за ту важливу справу, що ви робите в ім’я нашої Перемоги”.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов наголосив, що за 30 років українська воєнна розвідка розвинулася та поліпшила свої спроможності.

"Широкомасштабна збройна агресія росії проти України підтвердила, що запорукою успішного виконання бойових завдань Сил оборони є ефективна та результативна діяльність воєнних розвідників. Даючи гідну відсіч рашистам, ми набуваємо бойового досвіду, вписуючи нові сторінки в історію воєнної розвідки України. Ми щодня удосконалюємось − ще більше бачимо, чуємо, здобуваємо інформації та нищимо ворога!" - сказав Буданов.

В Україні 7 вересня відзначають День воєнної розвідки.

Фото: Валерій Залужний, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-