путін заявив про свідомий початок війни проти України: Кулеба закликав до створення спецтрибуналу

путін заявив про свідомий початок війни проти України: Кулеба закликав до створення спецтрибуналу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України після заяви президента рф володимира путіна про свідомий початок війни проти нашої країни.

Про це глава української дипломатії написав Твіттері, передає Укрінформ.

«путін щойно публічно зізнався у злочині агресії проти України: «Ми зробили це свідомо». Я ще раз закликаю всі держави: підтримайте створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Злочин на очах у всіх. Справедливість має перемогти», - написав Кулеба.

Як повідомляли ЗМІ, президент росії володимир путін у виступі на засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці заявив, що рф, розпочавши війну в Україні, діяла свідомо і прийняла рішення про збройну агресію, щоб «відповісти так само дзеркально, як діяв наш потенційний супротивник».

Читайте також: Єрмак очікує ухвалення політичного рішення у Раді Європи щодо трибуналу над росією у вересні

Україна виступила з ініціативою створення Спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності членів ради безпеки рф за скоєння злочину агресії. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час відкриття у Брюсселі виставки про російські воєнні злочини заявив, що Єврокомісія готова обговорити з українською стороною перспективи створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-