росіяни не досягли жодної стратегічної цілі в Україні – міністр оборони Британії

росіяни не досягли жодної стратегічної цілі в Україні – міністр оборони Британії

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес наголосив, що росія за 194 днів повномасштабного вторгнення в Україну не змогла досягти жодної стратегічної цілі.

Про це він заявив під час виступу в палаті громад, передає Укрінформ із посиланням на Express.

«росія продовжує втрачати значну кількість техніки та персоналу. За оцінками, на сьогодні загинуло понад 25 000 російських солдатів, а загалом, якщо включити вбитих, взятих у полон, десятки тисяч дезертирів - це понад 80 000 загиблих або поранених. Це матиме довготривалий вплив на російську армію та її майбутню боєздатність. росія досі не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей, і зараз ми перебуваємо на 194-му дні кампанії, яка нібито мала тривати лише один місяць», - сказав Воллес.

Читайте також: Нові втрати ворога: 300 військових рф, 19 танків та 29 бронемашин

Він зазначив, що британський уряд працює над додатковим пакетом підтримки України. «Велика Британія продовжує надавати військову допомогу українським Збройним силам, щоб допомогти протистояти незаконному вторгненню. Відданість цього уряду Україні залишається непохитною та довготривалою», - наголосив міністр оборони.

За його словами, британські інструктори вже допомогли навчити 4700 українських військовослужбовців.

Читайте також: Британія збільшила кількість українських військових на навчаннях до десятків тисяч - Sky News

Як повідомлялося, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, українські військові у Великій Британії навчаються, зокрема знищувати танки в урбанізованій місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-