Німеччина може розширити поставки зброї в Україну - Шмигаль

Німеччина може розширити поставки зброї в Україну - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів у неділю в Берліні переговори з німецькою стороною щодо розширення поставок зброї, яка вже постачається, а також тієї, яку Україна хотіла би отримати.

Про це він сказав журналістам після переговорів у Берліні в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, було домовлено, що Німеччина може розширити поставки зброї, яка уже постачається Україні, користування якою навчені українські Збройні сили, сказав Шмигаль. Це було обговорено з канцлером Олафом Шольцем, додав він.

Шмигаль зустрівся з Шольцом / Фото: t.me/Denys_Smyhal

Що стосується нових видів зброї, «звичайно, ми почали цю дискусію і продовжуємо її, і це можливо за умов спільної дискусії з іншими партнерами, як сказав канцлер», поінформував український політик.

Тобто, зазначив Шмигаль, ця робота триває, українська сторона розуміє, що їй потрібно.

Читайте також: Шмигаль на зустрічі зі Штайнмаєром: Сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння

Окрім того, додав Прем’єр, під час візиту було домовлено «про інші елементи, які наразі не можна розкрити».

Загалом глава українського уряду назвав «гарними та глибокими» домовленості, досягнуті по військовому напрямку. Він нагадав, що ціла низка німецьких озброєнь нині успішно використовується на полях боїв.

Як повідомлялось, канцлер ФРН Олаф Шольц неодноразово заявляв, що Німеччина готова продовжувати постачати Україні сучасні озброєння, але лише в координації з партнерами, зокрема США. Йдеться про небажання західних партнерів надавати зброю, якою Україна може завдавати ударів по території росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-