Фукуяма пояснив, чому путін не оголошує загальної мобілізації

Фукуяма пояснив, чому путін не оголошує загальної мобілізації

Укрінформ
Президент рф володимир путін не оголошує загальної мобілізації, бо людські ресурси національних меншин в росії вже досить виснажені.

Про це під час 26-ї щорічної конференції Форуму 2000 у Празі заявив американський філософ, публіцист і професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма, передає кореспондент Укрінформу.

«Етнічні росіяни не відгукнуться на його заклик (щодо загальної мобілізації – ред.)», - сказав Фукуяма, маючи на увазі чеченців, бурятів та інших нацменшин.

Читайте також: Фукуяма: Найбільш реалістична стратегія для України – повернути Херсон та порти на Азові

Фукуяма також зауважив, що успішний спротив України широкомасштабному вторгненню рф, рішучі й ефективні дії її політичного керівництва і військового командування здивували весь світ.

Він зазначив, що ситуація у збройних силах і у військовому керівництві України та росії відображає в цілому відмінності політичної ситуації в двох державах.

«Україна всіх здивувала цього року. Для багатьох стало сюрпризом, що українське військове командування виявилося добре підготовленим, ініціативним, децентралізованим і спроможним ефективно використовувати наявні ресурси, що загалом відображає ситуацію в демократичному суспільстві», - сказав Фукуяма.

Натомість, за його словами, командування російських військ в Україні, навпаки, проявило надзвичайну централізованість по всій вертикалі зверху донизу.

Читайте також: В ОРЛО з 1 вересня хочуть провести «загальну мобілізацію» – розвідка

«Нижчі рівні російського командування не спроможні самостійно приймати важливі рішення і постійно звертаються до вищого керівництва за згодою. В результаті при зміні обстановки війська виявляються паралізованими і неспроможними швидко реагувати, багато випадків корупції, а моральний стан військових на низькому рівні», - зазначив Фукуяма.

При цьому Фукуяма відзначив сміливість і рішучість українців відстоювати власну свободу, що, на його думку, вказує на зрілість української нації.

«Війна стала чинником національного єднання українців. Неймовірний героїзм людей, які ведуть збройну боротьбу, мобілізація і згуртування всього суспільства свідчать про зрілість і зміцнення української нації», - сказав він.

Форум 2000 – це однойменний фонд та конференція, яка щорічно проводиться в Празі. Фонд «Форум 2000» заснований у 1996 році як спільна ініціатива першого Президента Чехії (1993-2003) Вацлава Гавела, японського мецената Йохея Сасакава та американського письменника, журналіста і лауреата Нобелівської премії миру 1986 року Елі Візеля. Цілями діяльності Форуму 2000 є підтримка цінностей демократії та поваги до прав людини, сприяння розвитку громадянського суспільства й заохочення релігійної, культурної та етнічної толерантності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-