В ОРЛО з 1 вересня хочуть провести «загальну мобілізацію» – розвідка

В ОРЛО з 1 вересня хочуть провести «загальну мобілізацію» – розвідка

Укрінформ
Окупанти мають намір провести в ОРЛО "загальну мобілізацію".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В тимчасово окупованому місті Сватове відбулась радіотрансляція виступу так званого "голови лнр" Леоніда Пасічника. Під час промови було оголошено про початок "загальної мобілізації" на території "лнр", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, "мобілізаційні" заходи мають розпочатися з 1 вересня. Пасічник заявив, що заплановані два етапи: "мобілізація" населення, яке отримало паспорти "лнр" та рф, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям; решти чоловічого населення віком від 18 до 65 років.

Про терміни закінчення кампанії не повідомлялося, зауважили у розвідці.

Читайте також: росіяни відправили гірників з окупованої Луганщини на фронт, а жінок і літніх - у шахту

Тим часом, за даними ГУР, до окупованого Довжанська (раніше Свердловськ) Луганської області прибув особовий склад росгвардії для виконання адміністративно-поліцейських заходів, як-от проведення перевірок документів населення, перевірок транспортних засобів тощо. Ці заходи спрямовані на пошук та затримання дезертирів з-поміж військовослужбовців "л/днр" та зс рф, поінформували у розвідці.

При цьому росгвардійці не підпорядковуються місцевим окупаційним "адміністраціям". "Зокрема, відомо що вони на загальних підставах провели обшук у голови окупаційної адміністрації Довжанська колаборанта Андрія Сухачова", - зазначають у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, примусова мобілізація в ОРДЛО фактично перетворилася на рабство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-