СБУ зібрала докази проти ще трьох загарбників, які коїли безчинства на Київщині

СБУ зібрала докази проти ще трьох загарбників, які коїли безчинства на Київщині

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо воєнних злочинів ще трьох військових рф, які творили безчинства під час окупації Київщини.

Про це СБУ повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Зокрема, йдеться про підполковника Андрія Марушкіна, командира 15-ї окремої гвардійської мотострілкової Олександрійської бригади (ОМСБр), контрактників Олексія Токмакова та Олексія Крошкіна", - уточнюють в СБУ,

Встановлено, що підполковник Марушкін у період з 1 по 30 березня 2022 року віддавав злочинні накази здійснювати артилерійські обстріли населених пунктів і цивільних об’єктів. Наразі йому повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України - ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою).

Що стосується двох контрактників зс рф, то за даними СБУ, 11 березня вони застрелили мешканця Гостомеля, який відмовився допомагати окупантам у розвантаженні боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили ще трьох військовослужбовців збройних сил російської федерації, які знущалися з мирних жителів на тимчасово захоплених територіях Київської області.

Читайте також: Матеріали справ про воєнні злочини рф в Україні мають відповідати міжнародним стандартам – ОГП

За даними слідства, військові армії-агресора у березні, перебуваючи у тимчасово захопленому селі Гавронщина Макарівської ОТГ Бучанського району, жорстоко поводилися з місцевим жителем.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-