Матеріали справ про воєнні злочини рф в Україні мають відповідати міжнародним стандартам – ОГП

Матеріали справ про воєнні злочини рф в Україні мають відповідати міжнародним стандартам – ОГП

Укрінформ
Матеріали кожної справи про воєнні злочини росії в Україні повинні відповідати кращим міжнародним стандартам для покарання винних та відновлення справедливості.

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін, передає Укрінформ з посиланням на інформацію ОГП у Телеграмі.

«Про практичну підтримку прокурорів і слідчих «на землі», а також експертні поради та аналіз у кримінальних провадженнях щодо жорстоких злочинів рф в Україні поговорив з Амаль Клуні. Legal Task Force, до якої входить правозахисниця, активно працює для того, щоб українські громадяни відчули справедливість міжнародного правопорядку», - сказав Костін.

Він зазначив, що серед напрямів роботи групи та особисто Амаль Клуні: експертна допомога в питаннях міжнародного гуманітарного права, робота у неурядовими громадськими організаціями, пошук механізмів розшуку, арешту та спрямування російських активів на відшкодування потерпілим та державі Україна.

«Вдячний за ініціативу зосередити роботу також на якості кримінальних проваджень за процедурою «in absentia». Переконаний, що матеріали кожної справи про воєнні злочини рф в Україні, незалежно від фізичної присутності підозрюваних, повинні відповідати кращим міжнародним стандартам. Докази у цих провадженнях повинні бути куленепробивними - переконливими у національних та міжнародних судах», - наголосив Генпрокурор.

Також Костін зазначив, що знайшов порозуміння з Амаль Клуні і у питанні координації міжнародної підтримки та формуванні потужної команди міжнародних експертів та партнерів, які єдиним фронтом виступатимуть для покарання винних та відновлення справедливості.

Читайте також: Зеленський на Радбезі ООН: Україна внесе резолюцію про притягнення рф до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни проти України зареєстровано 30097 злочинів агресії та воєнних злочинів росіян і 14038 злочинів проти національної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-