ЄС має покінчити з будь-якою залежністю від росії - МЗС Румунії

ЄС має покінчити з будь-якою залежністю від росії - МЗС Румунії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску вважає, що у відносинах із росією Європейський Союз має позбутися будь-якої залежності від москви.

Про це він повідомив журналістам перед неформальною зустріччю глав МЗС країн ЄС у Празі у вівторок, 30 серпня, передає Укрінформ із посиланням на Еспресо.

"Ми не можемо повернутися до звичних відносин із рф. Зараз, звісно, рано оцінювати майбутнє відносин між ЄС і росією, бо це залежить від розвитку подій в Україні. Але одна річ зрозуміла: ми повинні покінчити з будь-якою залежністю від росії", – заявив він.

Читайте також: Лідери ЄС налаштовані не повторювати помилки із Nord Stream 2 – Міненерго США

Окрім цього, глава зовнішньополітичного відомства Румунії анонсував зустріч із міністрами закордонних справ України, Молдови та Грузії в середу.

"І це важливо, бо це перша така зустріч після важливого рішення, ухваленого Європейською радою щодо надання їм кандидатського статусу. Тож ми маємо почути ці країни, дізнатися їхні потреби, щоб надати допомогу й технічну підтримку реформам, після яких вони стануть членами ЄС", – додав Ауреску.

Читайте також: росія щодня спалює на 10 мільйонів доларів газ, що раніше транспортувався до Європи – BBC

Як повідомляв Укрінформ, ціни на газ у Європі після зниження обсягів постачань російською федерацією побили всі історичні рекорди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-