У День Незалежності ворог 200 разів піднімав у небо літаки і здійснив вісім пусків ракет Х-22

У День Незалежності ворог 200 разів піднімав у небо літаки і здійснив вісім пусків ракет Х-22

Укрінформ
У День Незалежності України загарбники тримали в напрузі всю країну, кількість повітряних тривог по областях наблизилась до двохсот

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Кількість повітряних тривог по областях наблизилась до двохсот. Підтверджених ракетних застосувань було всього вісім. Це ракети Х-22, випущені з дальніх бомбардувальників Ту-22М3", - зазначають у ПС ЗСУ.

За даними українських військових, ворог здійснив близько 200 літаковильотів: близько 90 – літаки тактичної авіації, 34 – дальні та стратегічні бомбардувальники (Ту-22М3, Ту-95МС), решта – транспортна, армійська та спеціальна авіація.

Читайте також: За добу росіяни обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

Як зазначається, винищувальна авіація ворога продовжує патрулювання у повітряному просторі білорусі, росії, на тимчасово окупованій території, акваторіях Чорного та Азовського морів. Роботу російської авіації забезпечують літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50, а також літаки-ретранслятори та постановники перешкод типу Іл-22.

За минулу добу, 24 серпня, зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил знищено два вертольоти Ка-52 та шість БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: Війська рф у День Незалежності України обстріляли 58 населених пунктів

"Авіація Повітряних сил продовжує завдавати ударів по окупаційних військах на різних напрямках. Винищувачі, бомбардувальники та штурмовики завдають ракетно-бомбових ударів по танкових колонах на марші, засобах протиповітряної оборони, реактивних системах залпового вогню, переправах, запасах ПММ, скупченню живої сили та техніки окупантів", - заявили у ПС ЗСУ.

Як повідомлялося, війська рф у День Незалежності України обстріляли 58 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-