За добу росіяни обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

За добу росіяни обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 24 серпня, здійснили обстріли 11 регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 четверга, 25 серпня.

У Дніпропетровській області агресори вели обстріли всю ніч, під вогнем опинились чотири райони. Вночі сталася ще одна атака на Синельниківський район. Ракета влучила у Великомихайлівську громаду. Восьмеро людей постраждали, серед них троє дітей. Усі перебувають у лікарні.

Нікопольський район тричі за ніч росіяни обстріляли із "Градів" та важкої артилерії. Без втрат.

По Криворізькому району війська рф били зі "Смерчів" та "Ураганів", поцілили по Апостолівській та Широківській громадах і Кривому Рогу. У селі Кошове перебило лінію електропередач. У Кривому Розі пошкоджені кілька будинків. Люди не постраждали.

У селищі Чаплине Синельниківського району тривають пошуково-рятувальні роботи. Після учорашньої атаки 25 людей загинули. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни.

У Київській області вночі ворог завдав ракетного удару по одній із громад Вишгородського району. Жертв і поранених станом на ранок немає. Пожежі та руйнації житлових будівель чи об’єктів інфраструктури відсутні.

У Хмельницькій області вчора росіяни завдали два ракетні удари по критичній інфраструктурі Шепетівського району. Пожежа локалізована. У будинках та школі вибито вікна і двері. За медичною допомогою звернулися троє людей.

У Чернігівській області за добу зафіксовано шість обстрілів із мінометів та артилерії, з них п'ять у Новгород-Сіверському районі, один - у Чернігівському. Жертв і руйнувань немає.

У другій половині дня 24 серпня у північній частині Чернігівського району сили ППО збили два російські безпілотники типу "Орлан-10".

Вночі ворог обстріляв Новгород-Сіверський район з артилерії. Без втрат і руйнувань.

У Сумській області вчора в Есманській громаді було сім ударів з міномета, вдень — ще чотири зі ствольної артилерії.

У Зноб-Новгородській громаді опівдні пролунали 5 мінометних вибухів.

У Білопільській громаді після 18:40 стався мінометний обстріл, зафіксовано 16 ударів. Жертв і руйнувань немає.

У Полтавській області вдень агресори завдали чотири ракетні удари по військовій інфраструктурі у Миргороді. Загиблих і поранених немає.

У Харківській області вночі росіяни вели обстріли Харківського та Богодухівського районів. Постраждали дві людини. Детальна інформація уточнюється.

У Луганській області вночі зафіксовано вісім ворожих артилерійських атак, а також дев’ять мінометних. Чотири рази ворог намагався йти у танковий наступ. Поблизу трьох населених пунктів на Бахмутському напрямку росіяни завдавали авіаудари.

У Донецькій області вночі війська рф обстріляли Слов'янськ. Пошкоджені багатоповерхівки і приватні будинки.

Упродовж доби ворог вів обстріли з артилерії, РСЗВ "Град" та "Ураган", завдавав ракетних ударів. Постраждали Бахмут (житловий сектор), Авдіївка (житловий сектор), Торецьк (поле), Максимильянівка (житловий сектор), Новоочеретувате (лісосмуга), Диліївка (житловий сектор), Часів Яр (поле), Миколаївка (автодорога), Трудове (поле), Соледар (житловий сектор), Єлизаветівка (житловий сектор), Іллінка (житловий сектор).

За добу по області троє людей загинули та одна людина була поранена. Донеччина залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки на Авдіївському та Бахмутському напрямках

Вчора надвечір Миколаїв був атакований реактивними снарядами системи залпового вогню "Смерч". Удар був спрямований на портову інфраструктуру. Постраждалих немає. Масштаби руйнувань уточнюються.

Вночі Миколаїв знову зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, ворог бив ракетами типу С-300. Відомо про влучання у приватний житловий сектор. Горів приватний будинок. Пошкоджень зазнали декілька домівок. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Інформація про руйнування уточнюється.

Вчора також ворог обстріляв приватне сільськогосподарське підприємство у селі Котляреве Шевченківської громади. Вогнем знищено сільгосптехніку і покрівлю майстерні. Постраждалих немає.

Протягом дня під ворожими обстрілами перебувало село Новомиколаївка Первомайської громади. Постраждалих немає.

З вечора до 5:00 росіяни вели обстріли за межами населених пунктів Широківської громади. Також ввечері обстрілів зазнала Червона Долина. Влучання були у сільгоспбудівлі домогосподарств. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Так, сьогодні вранці у Березнегуватому зруйновано житловий будинок. Постраждалих немає. Також минулої доби були обстріляні прилеглі території сіл Лепетиха та Кавказ.

У Херсонській області ситуація стабільно напружена, вдень надходили повідомлення про бойові дії, декілька разів оголошувалась повітряна тривогу. Протягом доби Збройні сили України вдарили по чотирьом ворожим складам боєкомплектів, одній базі і двох командних пунктах. Також влучних ударів ЗСУ знову завдали по Антонівському та Каховському мостах.

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже близько 45 850 тисяч росіян

Обстріли тривають у Каховському і Бериславському районах. У селах Високопільської, Таврійської, Калинівської, Нововоронцовської, Великоолександрівської тергромад багато пошкоджених будинків, спалахують пожежі, горять господарські споруди разом із худобою. Офіційно лише за останню добу рятувальники зафіксували 13 пожеж.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-