Захід має розглядати постачання зброї Україні у двох вимірах – Сіммонс

Захід має розглядати постачання зброї Україні у двох вимірах – Сіммонс

Укрінформ
Західні партнери мають розглядати питання постачання озброєнь Україні у двох вимірах: адекватна відповідь на російську агресію на даний момент і стратегічне переозброєння Збройних сил України для запобігання майбутнім загрозам з боку рф.

Таку думку висловила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

Дипломат зазначила, що внаслідок російського вторгнення багато країн у Європі та світі об'єдналися, щоб допомогти Україні захистити себе і демократію загалом. На її думку, це надзвичайна платформа для розвитку, але виклик полягає в тому, що ця війна не буде короткою.

«Це не бінарне питання: чи можемо ми всі постачати достатньо зброї, щоб Україна могла перемогти? Йдеться про те, як стратегічно змінити ситуацію у довгостроковій перспективі. Щоб обороноспроможність була відповідною цій новій загрозі. І Україна здатна бути озброєною не тільки для того, щоб дати відсіч, а й змінити ситуацію з точки зору того, як росія може думати про будь-яку майбутню загрозу», - сказала посол Британії.

За її словами, це довгострокова справа, тому що зараз, поза сумнівом, Україна бере участь у екзистенційній боротьбі.

«Але ми повинні розглядати ці дві речі разом. Не лише те, що вам потрібно сьогодні чи вам було потрібно вчора. А й те, як надана зараз допомога може допомогти змінити можливість України захистити себе в майбутньому», - вважає Сіммонс.

Стосовно того, які гарантії безпеки готова надати Україні Велика Британія, посол зазначила, що після того як робоча група під головуванням Андрія Єрмака та Андерса Фога Расмуссена оприлюднить свої рекомендації, британська сторона буде зацікавлена в їх обговоренні.

Водночас, на думку Сіммонс, наращзі найкраща гарантія – це "перерахунок росією своїх шансів, коли вона дивитиметься на краще оснащену, більш потужну, більш готову Україну". Вона уточнила, що йдеться про наявність тренованих за натівським стандартом військ, про наявність потрібної зброї, тобто про чітке окреслення кордону.

«І всі ці речі дуже здійсненні. Тож я думаю, що це питання для дебатів, але це важливе обговорення – що до цього додають гарантії безпеки… Насправді, ніщо не може бути кращим, ніж коли країна досягає певного рівня готовності – коли ворожа країна дивиться на неї двічі і думає: ні, мабуть, ми не будемо», - вважає посол Британії.

Читайте також: Нова зброя для України буде надходити від виробників, а не з запасів США – Білий дім

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва оголосив про виділення Україні нового пакета військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-