Джонсон оголосив про виділення £54 мільйонів військової допомоги Україні

Джонсон оголосив про виділення £54 мільйонів військової допомоги Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час свого візиту до Києва оголосив про наступний пакет допомоги на 54 млн фунтів стерлінгів, який включає безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпаси.

Про це йдеться у повідомленні британського уряду, повідомляє Укрінформ.

Пакет допомоги, зокрема, включає 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення наближення ворожих сил.

Урядовий портал підкреслює, що військовослужбовців можна навчити керувати безпілотними літальними апаратами, меншими за мобільний телефон, менш ніж за 20 хвилин, а також що кожен безпілотник передає відео в реальному часі та нерухомі зображення, щоб сили на землі могли безпечно захищати міські території.

Читайте також: До держбюджету України вже надійшли $3 мільярди гранту від СШАШмигаль

«Цей пакет безпілотних авіаційних систем стане кроком у розвитку нинішніх можливостей України, покращуючи їх здатність спостереження на великій відстані та оборонного цілевказування», - йдеться у повідомленні.

Військовий пакет допомоги надійшов у той момент, коли Британія також готується надати Україні транспортні засоби для пошуку російських мін у водах біля свого узбережжя, зазначає уряд. Найближчими тижнями український персонал навчать їх використовувати у водах Великої Британії.

Британія продовжує розширювати підготовку українських військових, зокрема вже вісім країн приєдналися до основних навчальних програм, які готують цивільних осіб, щоб стати солдатами. Британський уряд підсумовує, що Сполучене Королівство виділило понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової та фінансової допомоги Україні з початку вторгнення в лютому.

Читайте також: Україна стане другою країною світу, яка підпише угоду про цифрову торгівлю з Британією

Як повідомляв Укрінформ, Джонсон на День Незалежності України 24 серпня прибув до Києва. Цей візит британського прем’єра до Києва став третім в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії та четвертим за нинішній рік.

Президент США Джо Байден у 31-шу річницю Дня Незалежності України, 24 серпня, оголосив про новий, найбільший пакет військової допомоги для України на суму 2,98 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-