Україна стане другою країною світу, яка підпише угоду про цифрову торгівлю з Британією

Україна стане другою країною світу, яка підпише угоду про цифрову торгівлю з Британією

Укрінформ
Україна та Велика Британія планують підписати угоду про цифрову торгівлю.

Про це Міністерство цифрової трансформації повідомило у Телеграмі,  передає Укрінформ.

Як зазначається, над текстом угоди працюватимуть Мінцифри, Міністерство економіки України та Міністерство зовнішньої торгівлі Великої Британії.

«Ми станемо другою країною світу, що підпише угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією. Раніше Digital Economy Agreement було укладено з Сінгапуром», - сказано в повідомленні.

Завдяки співпраці вдасться розвинути цифрову торгівлю та інновації між Україною та Великою Британією, зазначають в українському відомстві.

Читайте також: Україна отримає від Британії та Норвегії мікродрони-розвідники Black Hornet

При цьому додається, що серед основних напрямів: фінансові технології і платіжні системи, відкриті цифрові ринки і технічне співробітництво.

«Цифрова торгівля переростає в домінуючу форму торгівлі у всьому світі. Для України така угода сприятиме участі у глобальній економіці та позитивно вплине на імідж нашої держави як торговельного партнера. А також підвищить довіру до українського бізнесу, дозволить залучати інвестиції і розвивати малий та середній бізнес», - ідеться в повідомленні.

Мінцифри вірить, що економічні зв’язки між Україною та Великою Британією мають бути такими ж зручними, як застосунок «Дія», - 100% діджитал та мінімум бюрократії.

Читайте також: Мінцифри запускає благодійний проєкт «24 000 друзів України»

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вдосконалили програмне забезпечення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) задля створення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА) та Реєстру будівель та споруд (РБС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-