Україна отримає від Британії та Норвегії мікродрони-розвідники Black Hornet

Україна отримає від Британії та Норвегії мікродрони-розвідники Black Hornet

Укрінформ
Влада Норвегії та Великої Британії спільними зусиллям придбають норвезькі мікродрони Black Hornet для України на суму 90 норвезьких крон (9,3 мільйона доларів).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє на Міноборони Норвегії.

Фінансування закупівлі цих дронів відбуватиметься через фонд під керівництвом Британії, до якого Норвегія внесла 400 мільйонів крон.

«Розроблений у Норвегії дрон є лідером на світовому ринку. Використовується в ряді країн-союзників, включаючи США і Велику Британію. Безпілотник використовується для розвідки та визначення цілей. Він простий в експлуатації, міцний, його важко виявити і особливо добре підходить для бою в міських умовах», - заявив міністр оборони Норвегії Берн Арільд Грам.

Зазначається, що українська сторона попросила передати їй цей тип дронів для боротьби з російським вторгненням.

Читайте також: Пентагон готує контракт на дрони-камікадзе Switchblade 600 для України

Також за кошти фонду буде придбана система боротьби з дронами Nightfighter від британської SteelRock Technologies вартістю близько 100 мільйонів норвезьких крон.

Як повідомляв Укрінформ, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поінформував, що рамках проєкту “Армія дронів” 72-й бригаді Чорних Запорожців передали надсучасний дрон-розвідник DJI Matrice 300.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-