Пентагон готує контракт на дрони-камікадзе Switchblade 600 для України

Пентагон готує контракт на дрони-камікадзе Switchblade 600 для України

Укрінформ
Міністерство оборони США у вересні планує укласти контракт на виготовлення для України десяти безпілотників-камікадзе Switchblade 600.

Про це передає Укрінформ із посиланням на спеціалізоване військове видання Defence News та пресслужбу Пентагону.

Американці ще навесні 2022 року схвалили передачу Україні тактичних безпілотних літальних апаратів Switchblade, але тоді йшлося про версію Switchblade 300, призначених для знищення невеликих точкових цілей.

Читайте також: Зброя перемоги – Switchblade

Switchblade 600 майже удесятеро масивніший, важить 23 кг і може нести бойове навантаження до 14 кг – зазвичай це переносний протитанковий комплекс Javelin. Такі БПЛА здатні знищувати бронетехніку ворога на відстані 40 км.

"Вони мають однакову назву, але це дуже різні системи з дуже різними наборами цілей", – цитує видання вашингтонського експерта Бредлі Боумена з аналітичного центру Foundation for Defense of Democracies.

Читайте також: Пентагон оприлюднив повний список наданого Україні озброєння

Коли саме ці БПЛА надійдуть до Збройних Сил України, поки що незрозуміло. Затримка з постачанням баражуючих боєприпасів Switchblade 600 пов’язана з тим, що на відміну від "молодшої" версії, яку активно використовує армія США, "старша" перебувала на стадії прототипу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-