Бригаді Чорних Запорожців передали надсучасний дрон-розвідник

Бригаді Чорних Запорожців передали надсучасний дрон-розвідник

Укрінформ
У рамках проєкту “Армія дронів” 72-й бригаді Чорних Запорожців передали надсучасний дрон-розвідник DJI Matrice 300.

Як передає Укрінформ, про це це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

“Передали надсучасний дрон DJI Matrice 300 легендарній 72-й бригаді Чорних Запорожців. Ці воїни обороняли столицю, відкидали окупантів з Київщини та Чернігівщини. А зараз – захищають країну на Донбасі”, – написав Федоров.

Очільник Мінцифри повідомив, що раніше для того, щоб дізнатися про розміщення сил ворога та чи безпечно проводити операцію, військовим доводилося, ризикуючи власним життям, близько підходити до російських позицій.

За словами Федорова, DJI Matrice 300 – професійний коптер, який допоможе 72-й бригаді дізнаватися про позиції ворога, переміщення техніки вдень і вночі завдяки тепловізору. Він передає сигнал на 15 км, максимальний час польоту – 55 хвилин. Унікальне програмне забезпечення дозволяє камері фокусуватися на потрібних цілях.

За словами Федорова, загалом у рамках проєкту “Армія дронів” укладено контрактів на 474 млн грн. Частина ударних безпілотників і БПЛА-розвідників вже на фронті, а інші будуть в українських захисників найближчим часом.

Читайте також: «Армія дронів»: до кінця серпня планують закупити 200 безпілотників-розвідників

Як повідомлялося, Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство цифрової трансформації та UNITED24 розпочали 1 липня проєкт “Армія дронів”. Це комплексна програма, що включає системну закупівлю дронів, ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-