Експерти МАГАТЕ найближчими днями можуть відвідати ЗАЕС, однак за певних умов - Гроссі

Експерти МАГАТЕ найближчими днями можуть відвідати ЗАЕС, однак за певних умов - Гроссі

Укрінформ
Якщо чинні перемовини із росією та Україною увінчаються успіхом, експерти МАГАТЕ прибудуть на ЗАЕС протягом кількох днів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Маріано Гроссі.

“Я продовжую активно вести перемовини з усіма сторонами, аби важлива місія МАГАТЕ без затримок могла прибути на ЗАЕС... Очікується, що місія відбудеться протягом наступних кількох днів, якщо чинні перемовини досягнуть успіху”, - сказав Гроссі.

Читайте також: Кислиця в ООН пояснив, чому загарбники не хочуть пускати місію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

На його переконання, присутність на ЗАЕС експертів МАГАТЕ “допоможе стабілізувати ядерну безпеку на об’єкті та знизити ризик серйозного ядерного інциденту в Європі”.

Гроссі додав, що МАГАТЕ продовжує отримувати сигнали із датчиків з усіх чотирьох активних АЕС в Україні, а також з Чорнобильської станції.

Читайте також: ЗАЕС не може бути відрізана від української електромережі - заступниця генсека ООН

Нагадаємо: ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Європейський Союз засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС та закликає рф негайно передати контроль над станцією Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-