У Чорному морі росія тримає напоготові чотири кораблі з 28 ракетами

У Чорному морі росія тримає напоготові чотири кораблі з 28 ракетами

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають чотири російські кораблі з 28-ма крилатими ракетами «Калібр» на борту.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Військово-морських сил ЗСУ, передає Укрінформ.

«Станом на 23.08.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 4 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 28 ракет", - йдеться у повідомленні;

Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 6 кораблів та катерів; в Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр».

Зазначається, що за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 31 судно, з них 7 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 28 суден, з них 1 судно продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Командувач ВМС ЗСУ обговорив підтримку Британії з очільником Королівського флоту

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, за минулу добу на південному напрямку війська рф втратили 17 військових, зенітно-ракетний комплекс «Бук», мінометний комплекс «Сані», склад боєприпасів та п'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки, склад боєприпасів.

Читайте також: Зеленський присвоїв ім‘я гетьмана Івана Мазепи корвету класу «Ada» ВМС ЗСУ

Упродовж 24 лютого - 23 серпня ЗСУ ліквідували близько 45 тисяч 550 російських агресорів, що на 150 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-