Попередити про точну дату початку повномасштабної війни з рф було неможливо – Данілов

Попередити про точну дату початку повномасштабної війни з рф було неможливо – Данілов

Укрінформ
На думку секретаря РНБО Олексія Данілова, ситуація щодо попередження громадян про можливе вторгнення "роздмухується" спеціально.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Бабель", передає Укрінформ.

В середині лютого Данілов робив заяву про те, що плани росіян щодо повномасштабного нападу не спостерігаються. Втім, сам секретар РНБО вважає, що пригадувати ту заяву не дуже коректно.

"Мова тоді йшла про те, що "ми на сьогодні" не бачимо загрози вторгнення. Взагалі, що стосується вторгнення, зараз ця ситуація починає роздмухуватися", – заявив Данілов.

Читайте також: Лише шестеро із 66 російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» – Данілов

Він також додав, що з першого дня роботи на своїй посаді готувався до війни, а повідомити точну дату нападу російських окупантів не зміг би ніхто.

"А якби 24 лютого війна не почалась, а почалася б 25? До речі, пригадуєте, як нам обіцяли, що війна почнеться з 10 по 15 січня? Обіцяли, що почнеться напередодні нового року? Таких повідомлень було більше, ніж достатньо", – наголосив секретар РНБО.

Читайте також: Данілов: Нейтралізація таких людей, як Медведчук, була підготовкою до війни з рф

За його словами, високопосадовці країн-партнерів прогнозували швидке падіння України, фільтраційні табори та припинення нашого існування як держави. Наші воїни здійснили подвиг, який став сюрпризом не лише для ворога, а й для друзів.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-