Кулеба заперечує, що Україна ігнорувала дані розвідки США про підготовку вторгнення рф

Кулеба заперечує, що Україна ігнорувала дані розвідки США про підготовку вторгнення рф

Укрінформ
Україна надзвичайно серйозно поставилася до отриманих у жовтні даних американської розвідки про підготовку росією нового вторгнення і тоді ж був розроблений план дій - трирівневий пакет стримування.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю під час на національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Безумовно, після їхнього, на жаль, тріумфального успіху з передбаченням масштабів нападу російської федерації сумнівів у даних американської розвідки наразі немає ані у нас, ані в інших наших партнерів, які так само до 24 лютого сумнівалися у правдивості цих свідчень», - сказав Кулеба.

Читайте також: путін досі прагне захопити «більшу частину України» - розвідка США

Він зауважив, що зараз в Україні розкручується «певний наратив» і в цьому контексті розповів, що під час Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка проходила 19 лютого, мав зустріч з очільниками МЗС країн «Великої сімки». За його словами, декілька міністрів підійшли до нього і «тихенько, на вухо, сказали, що ви не поспішайте, у нас свої оцінки, ми не вважаємо, що буде велика війна».

«Оці спроби зараз побудувати таку матрицю, що всі вірили в одне, а одна Україна в щось не вірила, є брехливими. Насправді такого не було. Просто відповідальність на нас була набагато вищою», - акцентував глава української дипломатії.

Читайте також: Розвідка США проводить аналіз помилок в прогнозах щодо України та Афганістану - CNN

Він також зазначив, що в жовтні 2021 року, коли Україна вже почала отримувати хоча й не повні, а уривчасті дані від США про підготовку росією нового вторгнення, Україна поставилася до них надзвичайно серйозно.

«Так, ніхто – ані Президент, ані я не виходили з коментарями, але Президент тоді мені доручив розробити комплексний план дій. І ми вийшли з тим, що потім було названо трирівневий пакет стримування – активна дипломатія з деескалації, підготовка санкцій і постачання зброї. Це жовтень 2021 року. Тому коли хтось починає розказувати: «Та ви там ігнорували, ви не готувалися – це просто маніпуляція і висмикування окремих фактів з контексту», - резюмував Кулеба.

Читайте також: У захоплених районах на півдні України наростає партизанський рух – CNN

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-