Розвідка США проводить аналіз помилок в прогнозах щодо України та Афганістану - CNN

Розвідка США проводить аналіз помилок в прогнозах щодо України та Афганістану - CNN

Укрінформ
Розвідувальні органи США проводять масштабну внутрішню перевірку щодо методології оцінювання бойових можливостей іноземних збройних сил через помилки в аналізі ситуацій в Україні та Афганістані.

Як передає Укрінформ, про це пише CNN з посиланням на власні джерела.

Сенатський комітет з розвідки у вівторок надіслав таємний лист в офіс директора Національної розвідки, Міністерство оборони та ЦРУ, вказавши, що ці відомства загалом недооцінили українських військових у війні з росією та переоцінили афганські сили в їхньому протистоянні талібам. За даними джерел, автори листа піддали сумніву методологію, на якій ґрунтувалися оцінки розвідорганів та відповідні припущення.

Читайте також: росія планує провести псевдореферендуми на окупованих територіях 11 вересня – розвідка

Відзначається, що якби не помилки в оцінках, США могли б раніше почати постачання зброї в Україну. Напередодні війни розвідка повідомила, що Київ, швидше за все, впаде протягом трьох-чотирьох днів після російського вторгнення.

Відзначається, що лише Бюро розвідки та досліджень Держдепартаменту дало точнішу оцінку можливостей українських збройних сил.

Читайте також: Серед росіян дедалі більше охочих піти з війни в Україні за будь-яку ціну - розвідка

Інші розвідувальні служби будували свої висновки на даних про кількісні переваги російської армії в озброєнні, техніці та живій силі. Проте не врахували так званої «волі до боротьби», яка є однією з найскладніших нематеріальних характеристик для розвідки.

Водночас відзначається, що розвідоргани США дали точні оцінки російського планування, що передувало вторгненню.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-