путін досі прагне захопити «більшу частину України» - розвідка США

путін досі прагне захопити «більшу частину України» - розвідка США

Укрінформ
російський очільник путін усе ще прагне захопити «більшу частину України», заявила в середу директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, виступаючи на конференції Міністерства торгівлі.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Sky News.

«Ми, як і раніше, дивлячись на президента путіна, вважаємо, що він переслідує фактично ті самі політичні цілі, що й досі, тобто хоче захопити більшу частину України».

За словами Гейнс, картина війни залишається «досить похмурою», і розвідувальні служби США бачать три можливі сценарії розвитку подій у найближчій перспективі.

Читайте також: Війна рф проти України почалася задовго до лютого 2022 року – Столтенберг

Найбільш імовірним з них є затяжний конфлікт, у якому російські війська домагатимуться лише незначних успіхів, вважає вона. Інші сценарії передбачають значний прорив з боку росії або швидкий успіх України.

«Коротше кажучи, картина залишається досить похмурою», - сказала Гейнс.

Читайте також: Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-