ФРН постачатиме зброю Україні, але не поставить під загрозу свою обороноздатність

ФРН постачатиме зброю Україні, але не поставить під загрозу свою обороноздатність

Укрінформ
Німеччина не може постачати зброю Україні, якщо це ставить під загрозу її власну обороноздатність.

Про це сказав у понеділок журналістам представник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер, передає Укрінформ.

«Перш за все, я хотів би чітко сказати: ми підтримуємо Україну в її боротьбі проти нападу росії і будемо це робити й надалі. Це включає постачання зброї», - заявив представник уряду.

Він зауважив, що особливо за останні кілька днів в Україну було передано багато озброєнь, у тому числі важких, про що регулярно повідомляється на сайті федерального уряду.

Читайте також: Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну постачанням зброї - Шольц

Бюхнер послався на слова канцлера Олафа Шольца про те, що «Німеччина постачає велику кількість зброї й зараз знаходиться в процесі постачання найсучаснішого та найефективнішого обладнання». Окрім 10 самохідних гаубиць Panzerhaubitzen 2000, в Україну також прибули 3 обіцяні реактивні системи залпового вогню MARS II зі складів Бундесверу. Передаються 15 зенітних систем Gepard.

«Німеччина дотримується своїх обіцянок і виконує їх. З усім тим, дотримання зобов'язань у рамках альянсу (НАТО, - ред.) і здатність Бундесверу захистити країну і альянс не обговорюється», - підкреслив Бюхнер, відкинувши пропозиції поставити Україні більше озброєнь внаслідок зниження боєздатності Бундесверу.

Читайте також: Німеччина передає українській армії 16 танків-мостоукладників

Речник Міноборони Крістіан Тільс підтвердив, що можливості передачі зброї із запасів німецької армії є обмеженими. Він також послався на очільницю відомства, яка заявила, що «Бундесвер не можна далі послаблювати, адже він дбає про безпеку громадян у Німеччині та як надійний партнер також тримаємо слово перед своїми союзниками; тож зобов’язання щодо національної оборони та оборони альянсу не може бути поставлено ​​під загрозу, навіть тимчасово».

За словами Тільса, послаблення цього зобов'язання було б дуже контрпродуктивним і поставило б під сумнів надійність федерального уряду в НАТО.

Читайте також: Шольц: Ми будемо й надалі підтримувати Україну - військово, фінансово і морально

Нагадаємо: останніми днями Німеччина передала Україні низку озброєнь, які обіцяла раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-