росія збільшила кількість кораблів із ракетами «Калібр» у Чорному морі

росія збільшила кількість кораблів із ракетами «Калібр» у Чорному морі

Укрінформ
На бойове чергування в Чорному морі ворог вивів три надводні кораблі-носії крилатих ракет «Калібр».

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗС України, передає Укрінформ.

«Станом на 15.08.2022, за даними ВМС ЗСУ, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети; Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 8 кораблів та катерів; у Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - ідеться в повідомленні.

За даними ВМС ЗСУ, за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 27 суден, з них шість суден рухалось з протоки Босфор;до Чорного моря – 36 суден, з них шість суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Обстріл Харкова: росіяни поцілили в одне з підприємств - мер

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, захисники України з 24 лютого по 15 серпня ліквідували близько 43 тисяч 750 російських агресорів, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-