Рада має ухвалити рішення про продовження воєнного стану - Президент

Рада має ухвалити рішення про продовження воєнного стану - Президент

Відео
Укрінформ
Верховна Рада має ухвалити закон, яким в Україні буде продовжено воєнний стан та загальну мобілізацію.

Про це заявив у відеозверненні Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Найближчим часом Верховній Раді України належить ухвалити рішення про продовження воєнного стану та загальної мобілізації. Очевидне рішення, очевидні причини", - сказав він.

Очільник держави запевнив, що Україна завжди прагнула миру, тому під час різних переговорних процесів пропонувала російській стороні припинити війну й полишити українську територію. Він зауважив, що, перебуваючи в ілюзіях, породжених пропагандою, росія "досі сподівається, нібито зможе чогось досягти різними формами шантажу". Не зможе, наголосив Зеленський.

Він також закликав українців боротися на всіх фронтах, аби посилювати власну державу, що водночас послабить росію під тиском антивоєнної коаліції.

Читайте також: Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан і загальну мобілізацію

"Ми повинні захищатися, повинні відповідати на кожен прояв терору, на всі обстріли – на жорстокі обстріли, які не припиняються жодного дня. На жаль, у нас є втрати. Але ми повинні боротися на всіх рівнях і на всіх фронтах, максимально посилювати нашу державу, зберігати нашу єдність і залучати ще більше країн до нашої антивоєнної коаліції", - зазначив глава держави.

Президент наголосив, що кожна людина у вільному світі має робити все можливе, аби росія та співучасники її злочинів платили дедалі більшу ціну за терор.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня Верховна Рада за поданням Президента України Володимира Зеленського продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 23 серпня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-