росіяни тримають у Чорному морі два кораблі з ракетами «Калібр»

росіяни тримають у Чорному морі два кораблі з ракетами «Калібр»

Укрінформ
На бойовому чергуванні в Чорному, Азовському та Середземному морях ворог тримає 11 надводних кораблів, в тому числі 7 носіїв крилатих ракет «Калібр».

Про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Військово-морських сил України, передає Укрінформ.

«Станом на 13.08.2022, за даними ВМС ЗСУ, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 2 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 16 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 4 кораблів та катерів; у Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні.

За даними ВМС ЗСУ, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою за добу здійснили: до Азовського моря – 40 суден, з них 13 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 30 суден, з них 8 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор;

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Читайте також: ЗСУ тримають південь під вогневим контролем - ворогу буде складно просуватись суходолом

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни ліквідовано понад 43200 особового складу армії рф. Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-