ЗСУ тримають південь під вогневим контролем - ворогу буде складно просуватись суходолом

ЗСУ тримають південь під вогневим контролем - ворогу буде складно просуватись суходолом

Укрінформ
Збройні сили України тримають ситуацію на півдні України під вогневим контролем і значно ускладнили наміри ворога просуватись суходолом.

Про це під час брифінгу на тему «Оперативна ситуація на півдні та у Чорному морі» в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“На півдні залишається напруженою обстановка, але вона контролюється силами оборони. Зважаючи на те, що ворог підтягує резерви, намагається розгортати ударні угруповання і вишукує місця для маневрів своїх сил, ми тримаємо ситуацію під контролем, в тому числі вогневим, і достатньо суттєво вносимо корективи в їх плани. Зокрема, наміри ворога просуватись на суходолі дуже ускладнені, він не має такої можливості, тому акцентує свою увагу на артилерійських та авіаційних ударах”, - сказала Гуменюк.

Коментуючи інформацію щодо ударів українських військ по мостах на Херсонщині, речниця зазначила, що вогневий контроль, який ЗСУ забезпечує, ефективно працює. Всі удари мають філігранні точкові ураження, але не знищують інфраструктуру, підкреслила вона.

“Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми не даємо ворогу нею користуватись”, - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Авіація ЗСУ тричі вдарила по загарбниках на Херсонщині

На запитання Укрінформу, які напрямки ворог намагається використовувати для перекидання озброєння замість зруйнованих мостів, речниця відповіла: “У ворога залишається не так багато альтернатив, щоб реалізовувати свої задуми, і вони намагаються підтягувати резерви, сили і засоби через кримський напрямок, але все ж таки те, що вже перебазовано, тим вони і маніпулюють, і намагаються розподілити для майбутнього, як ми підозрюємо, якогось ударного застосування”.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові знову завдали ударів по Антонівському та Каховському мостам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-