На Луганщині ЗСУ змусили ворога відступити у районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки

На Луганщині ЗСУ змусили ворога відступити у районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки

Укрінформ
російські війська минулої доби, 12 серпня, атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, намагалися просунутися з боку Попасної в напрямку Бахмуту, втім українські воїни змусили ворога відступити.

Про це в Фейсбуці зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Важко порахувати, скільки тисяч снарядів витримала ця територія вільної Луганщини за останні місяць-півтора. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу. 12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмуту», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

Він зауважив, що близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку, втім українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога, який просувався за цими напрямками.

Упродовж доби поблизу дев’ятьох населених пунктів росіянами нанесені авіаудари.

За останню ніч ними випущені три ракети, чотири рази застосована реактивна та ствольна артилерія, двічі – міномети, ще два рази відбито танкові наступи ворога.

Читайте також: Гайдай: росіяни не відновлюють захоплені міста на Луганщині, люди евакуюються вдруге

Начальник Луганської обласної військової адміністрації зазначив, що в тимчасово захоплених містах Луганщини росіяни вдаються до нових методів примусової мобілізації.

«Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію о чоловіках призовного віку, – повідомляє Сергій Гайдай. – Залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому. До речі, більшість із тих, хто займається примусовим призовом, пересувається в середині міст виключно у балаклавах, аби не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони й полюють», - повідомив Гайдай.

Читайте також: Суттєва перевага в зброї не забезпечує росіянам успіху в наступі на Донеччину – Гайдай

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 11 серпня українські захисники знищили вже понад 43 000 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-