Гайдай: росіяни не відновлюють захоплені  міста на Луганщині, люди евакуюються вдруге

Гайдай: росіяни не відновлюють захоплені міста на Луганщині, люди евакуюються вдруге

Укрінформ
Попри обіцянки відбудувати знищені і захоплені ними міста Луганщини росіяни не роблять нічого для їх відновлення; місцеві жителі, які повертаються до своїх осель, змушені евакуйовуватися вдруге.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

Як приклад очільник ОВА навів ситуацію в Попасній.

"Окупанти обіцяли людям, що залишилися, відбудову улюбленими ними «комуністичними темпами». Починаючи із лютого росіяни стирали з лиця землі Попасну, згодом увійшли у місто. Декілька місяців лунали гучні обіцянки, допоки не прийняли рішення залишити все, як є – тобто взагалі не відновлювати зруйнований населений пункт", - зазначив Гайдай.

Він наголосив, що за два місяці розпочинається опалювальний сезон. Однак у жодному із захоплених міст за три-чотири місяці росіянами не зроблено нічого. "І не буде, бо вже не встигнуть", - заявив Гайдай.

Очільник ОВА зауважив, що місцеве населення зневірюється в цих обіцянках.

"Деякі люди ознайомилися з новинами на ворожих ресурсах щодо "швидкої відбудови" і спробували повернутися в рідні міста. Побули кілька днів, побачили, що виконуються тільки показові речі для телебачення, і вирішили евакуюватися вдруге. Довіра до окупаційної влади поступово втрачається", - констатував Гайдай.

Читайте також: Про опалення і не мріють: попри обіцянки загарбників у Маріуполі досі немає світла та води

Щодо ситуації на фронті, він зауважив, що понад місяць ЗСУ не пускають ворога вглиб Донеччини, надійно тримають оборону. За минулу добу знешкоджено декілька розвідувальних груп противника, не вдалися йому і штурмові дії одразу за трьома напрямками – українська армія змусила загарбників відійти.

За словами Гайдая, за добу росіяни здійснили дев’ять вильотів штурмової та армійської авіації. Уночі ворог запустив ще п’ять ракет, провів вісім артилерійських обстрілів і три мінометні, ще тричі загарбники спробували атакувати танками.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 10 серпня ліквідували близько 42 тисяч 800 російських загарбників, що на 160 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-