Суттєва перевага в зброї не забезпечує росіянам успіху в наступі на Донеччину – Гайдай

Суттєва перевага в зброї не забезпечує росіянам успіху в наступі на Донеччину – Гайдай

Укрінформ
Після захоплення Лисичанська минуло більше як місяць, і за цей час на найуспішнішому напрямку росіяни змогли просунутися щонайбільше на 10 кілометрів.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«По два-три рази на тиждень окупанти намагаються йти вперед в районі Верхньокам’янського, вчергове – учора. І знову були вимушені відійти із втратами. На інших ділянках, де ворог спробував прорвати нашу оборону, прогрес за останній місяць ще менш суттєвий. Незважаючи на постійне інтенсивне використання артилерії в цих районах, противник не зміг сформувати достатньо боєздатне угрупування військ для того, щоб забезпечити масований наступ», – упевнений Гайдай.

За його даними, протягом минулої доби росіяни застосовували авіацію поблизу вісьмох населених пунктів, розташованих на межі областей.

Безуспішно штурмували одразу за вісьмома напрямками – під тиском ЗСУ повсюди відступили. Ще на трьох ділянках бої тривають і дотепер.

Лише за минулу ніч, сказав очільник Луганщини, ворог випустив 12 ракет, здійснив 16 обстрілів зі ствольної артилерії, ще два – із реактивної.

Читайте також: У Нікополі дістали з-під завалів тіло ще одного загиблого через ворожий обстріл

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 11 серпня українські захисники знищили близько 43 000 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-