Навчатимуть «вікінги»: Британія планує підготувати більш як 10 тисяч українських військових

Навчатимуть «вікінги»: Британія планує підготувати більш як 10 тисяч українських військових

Укрінформ
Велика Британія має можливості та наміри підготувати більше українських військових, ніж планувалося раніше.

Про це заявив глава Міноборони Британії Бен Воллес на брифінгу в Копенгагені, де відбулася міжнародна конференція донорів для України, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Я думаю, що зараз ми зобов’язані справді вийти за межі цього. Ми збираємося навчати більше і довше», - сказав Воллес у відповідь на запитання, чи може Британія навчити більше українських військових, ніж 10 тисяч до жовтня, як спочатку планувалося.

Глава британського Міноборони також відзначив, що конференція в Копенгагені підтвердила готовність багатьох держав прийти на допомогу Україні.

Читайте також: Генштаб показав, як військові ЗСУ проходять навчання у Британії

«Напередодні ми мали Швецію, яка спрямовує значну кількість військ (в Британію для підготовки українців – ред.). Норвегія оголосила, що вони відправлять від себе, Данія надсилає 130 (фахівців – ред.), Фінляндія теж. Зараз у нас в Англії дуже багато вікінгів… Більшість тренувальних занять проводитимуть скандинави», - зауважив Воллес.

Читайте також: Канада відновлює місію UNIFIER - направляє понад 200 інструкторів для навчання бійців ЗСУ в Британії

Як повідомляв Укрінформ, конференція з підтримки України в Копенгагені, яка відбулася напередодні, зібрала 1,5 мільярда євро в якості оборонної підтримки України.

Читайте також: Півтора мільярда від друзів у скарбничку перемоги

Раніше про намір долучитися до програми підготовки українських військових у Великій Британії заявляли Швеція, Фінляндія, Данія та Норвегія.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-